Met intervaltraining bouw je uithoudingsvermogen op. Zoals dat bij rennen is, is dat ook bij zelfstandige zijn. Veel netwerken, laten zien wat je kunt en ook interesse hebben en tonen in de mensen om je heen, maakt dat het druk is. Soms, en soms ook niet.

De eerste helft van 2017 heb ik 100% ingezet op mijn communicatie abonnementen. Dat bracht mij veel nieuwe contacten, nieuwe opdrachten, kleine en laagdrempelige projecten bij leuke start-ups en scale-ups. Met alle ups en downs die daarbij horen: succes en ook momenten dat het even niet zo goed ging.

Met tien projecten lopend merkte ik dat dat te veel was. Ook daarbij het besef: je moet niet al het werk naar je toe willen trekken, je moet dát naar je toe trekken waar je goed in bent. Focus je daarop, en dan komt de groei vanzelf (door positieve naamsbekendheid).

Daarom heb ik de afgelopen tijd ook wat projecten stil gezet, en samenwerkingen opgezet met mensen waarvan ik denk dat zij mij kunnen versterken. Die eerste stapjes zijn er, maar ik ben er nog lang niet.

Om toch ook genoeg inkomen te hebben (moet ook), heb ik er toch weer een grotere interim klus bij genomen. Dat is mooi omdat ik daar zeker ook veel voldoening uit haal, naast natuurlijk de inkomsten en het netwerk. Die klus geeft mij weer wat ruimte om ook de kleinere projecten daarnaast serieus en goed aan te pakken.

Wat heb ik geleerd?

  1. Richt je op waar je goed in bent.
  2. Neem de tijd om dingen goed te doen.
  3. Verzamel mensen om je heen die jou aanvullen.
  4. Zorg voor een veiligheidsmarge.
  5. Heb geduld.

Het mooie is: tot januari heb ik het druk, maar toch ben ik nu al bezig voor daarna. Wie weet wat er op mijn pad komt, welke projecten ik kan helpen en welke dingen ik daar zelf ook weer van mag leren.

© Copyright 2016 - 2020 - LinDialoog