Ik ben trots! En heel erg blij!

Voor gemeente Eindhoven mocht ik eerder dit jaar ondersteunen bij het indienen van een aantal congrespapers, locatiebezoeken en een zogeheten ‘special interest session’ (SIS) bij een groot, internationaal congres voor smart mobility dat deze keer ook in Eindhoven en Helmond plaatsvindt. Hierin had ik één ‘kindje’; de SIS! Dat voorstel heb ik zelf geschreven en georganiseerd. Tot en met de indiening in opdracht van Eindhoven (#lovemyjob) en met de afspraak; als het geaccepteerd wordt, dan ga ik al bedrijf deze sessie verder organiseren en voorzitten (moderaten).

Van de 44 voorstellen zijn er slechts 12 geaccepteerd, waaronder die van ons! De sessie gaat over Smart Hubs, wat -in lekentaal- plekken zijn waar je makkelijk kunt overstappen van het ene vervoersmiddel naar het andere. Niet alleen op een station, maar juist ook bij drukke plekken, bij  snelweg of bij een evenement (tijdelijke hub). Dat zijn fictieve voorbeelden, uiteraard, maar deze Smart Hubs worden wel ontwikkeld.

In de sessie zullen 6 internationale experts (die ik soms alleen per email of telefoon ken) hun expertise delen rondom Smart Hubs. Mijn bijdrage is dat dit één verhaal wordt, dus dat ieder onderdeel goed op de rest aansluit. Daarbij heb ik ook een rol in de interactie met het publiek organiseren. Hiervoor heb ik een creatieve aanpak opgezet.

Ik ben heel benieuwd hoe de uiteindelijke sessie (begin juni) gaat zijn en ook hoe ik me daarin ga voelen; ik ben normaliter achter de schermen en nu sta ik zelf ook volop in de aandacht. De inhoud ga ik natuurlijk goed voorbereiden, maar ik ben ook heel benieuwd hoe het met mijn zenuwen gaat zijn. Tegelijkertijd denk ik: voor alles een eerste keer. Ik stel me gewoon kwetsbaar op (ik ben ook maar mens) en probeer vooral te genieten van mijn rol.

PS. De opleiding gedragsverandering is heel leuk! Vooral het zelf aan de slag gaan met analysemodellen, sprak mij aan. De voorbeelden die in de les gegeven worden zijn herkenbaar en bekend ook wel, wat mij wel de gedachte brengt dat er nog niet heel veel uitgebreide casussen gedragsverandering in Nederland zijn.

© Copyright 2016 - 2020 - LinDialoog