Smart Mobility & Intelligent Transport Systems (ITS)

Linda over mij

Smart Mobility

Smart Mobility is een snelgroeiende sector. De zelfrijdende auto, communicerende verkeerslichten, duurzaam vervoer… Alles draait uiteindelijk om mobiliteit duurzamer, veiliger en efficiënter maken. Om innovatieve producten te ontwikkelen zijn veel organisaties bezig met het opzetten van kennisnetwerken, evenementen, strategie, samenwerkingen, en veel meer. Die ´wereld´ faciliteert de ontwikkeling van nieuwe producten. Startups, MKB en grote organisaties ontwikkelen deze producten uiteindelijk voor de eindgebruiker: een persoon of organisatie die mobiliteit nodig heeft om zelf van A naar B te komen, of om een product of van A naar B te vervoeren.

Intelligent Transport Systems (ITS)

ITS zijn slimme vervoerssystemen. Dit omvat personenvervoer en goederenvervoer (logistiek). ´Slim´ staat in deze voor systemen die op elkaar aangesloten zijn. Vaak communiceert het vervoersmiddel (bijvoorbeeld de auto of fiets) met de weg, met stoplichten, of met andere systemen. Daarmee kan vervoer ook veiliger, efficiënter en duurzamer gemaakt worden.

Ervaring en kennis

Communiceren over innovatie is lastig omdat innovatie vaak niet tastbaar en concreet is. Er zijn voorbeelden die we kunnen laten zien, maar niet één duidelijk product waarover het gaat. Ook wordt er veel vaktaal gebruikt die voor specialisten begrijpelijk is, maar voor anderen niet.

Linda van de Ven heeft meer dan 7 jaar ervaring in communicatie over mobiliteit, waarvan meer dan 5 jaar over smart mobility en innovatie. De professionele wereld (met een deskundige doelgroep) is mij bekend, evenals de aanpak om naar media en/of algemeen publiek te communiceren. Ervaring heb ik onder andere opgedaan bij de Provincie Noord-Brabant (ITS Bureau), DITCM Innovations, AutomotiveNL en de TU Eindhoven. Mijn rol hierin was adviserend, coördinerend (aansturen van teams en externe bureaus) en uitvoerend. Ook heb ik veel ervaring met internationale evenementen en omgevingsmanagement (kansen en issues signaleren in het werkveld).

  

Lindialoog Communicatie
Linda van de Ven

06-343 822 10
linda@lindialoog.nl

KvK 60062916
BTW-ID NL002280962B10

Disclaimer
Privacy Statement

© Copyright 2016 - 2020 - LinDialoog