Foto: ED.nl

De allerlaatste donderdag voor de zomervakantie. Ook al doet werkend Nederland niet perse allemaal aan zwarte zaterdag, het brengt een vakantiegevoel met zich mee. Na deze week is de ´grote vakantie´ in zuid Nederland daar. Dus dat doet e52 goed, om dan op die donderdag een feestje te plannen.

De Top 10 startups to watch, uit Brainport. Gezien het karakter van Eindhoven (design  – kennis – techniek, DTK) niet vreemd dat er veel high tech startups bij zitten. Spin-offs van de grote bedrijven (ASML, Philips…) of van de TU/e. Het maakt een Eindhovenaar trots op zijn stad, zo´n feestje.

Dat er zoveel goede ideeën in Eindhoven van de grond komen is bijzonder. Niet iedere plek heeft de infrastructuur, de ligging, het netwerk om een plan tot uitvoering te brengen. Gisteren sprak ik vooral ook veel mensen die níet uit Eindhoven komen. Die voor hun werk er toch zijn beland en het een geweldige stad vinden. Ambitieus, internationaal, professioneel en juist ook heel erg persoonlijk.

Eindhoven is ook erg urban (wat als tegenhanger van DTK gebruikt wordt om een balans te maken). Strijp-S, de Bergen steeds meer, de Berenkuil… Voor het grote publiek en ook zakelijk (B2B) is Eindhoven urban. Bedrijven die lef tonen en zich anders profileren dan anderen. Een eigen karakter hebben. Ik neem er een voorbeeld aan en zie de uitdaging.

Zelf ben ik behoorlijk netjes, geordend, overzichtelijk… Maar lef is belangrijk. Proberen is belangrijk. Wat dat concreet betekent ben ik nog niet over uit, maar het is wel iets dat leeft. Een zaadje dat begint te kiemen. We shall see what that means.

Dank je wel Eindhoven, dank je wel e52, voor deze inspiratie.

© Copyright 2016 - 2020 - LinDialoog