Communicatie is door iedereen, van iedereen en voor iedereen. Iedereen weet er wat van. De discussie is dan ook vaak: wat valt nog onder het communicatievak en wat niet meer? Juist daarom is het in mijn vak ook belangrijk wat te weten van verschillende andere vakgebieden, waar we elkaar tegen komen en wat basics. Van veranderingsmanagement, tot filosofie, bedrijfskunde en tot psychologie.

Ook leer je veel over jezelf. Als persoon, als werknemer, als manager en als adviseur. Wat je kernkwaliteiten zijn, hoe je die gebruikt, waar je niet goed in bent, hoe jouw communicatieafdeling er uit zou moeten zien, enzovoorts.

Meerdere onderwerpen vind ik superinteressant, zo ook het kernkwadrant. Dat gaat over waar je goed in bent, hoe dat een gevaar kan zijn, waar je allergisch voor bent en wat voor goeds dat in zich heeft. En dat heb ik al heel veel toegepast in mijn dagelijks leven om te kaderen waarom ik me ergens naar voren schuif, waar ik voor op moet passen, waarom iemand me irriteert en wat ik daar positief uit kan halen.

Ik zal het uitleggen.

Iedereen heeft bepaalde kernkwaliteiten. Voor mij is dat bijvoorbeeld organiseren. Maar iets kan altijd doorslaan naar een slechte variant: controle-freak. Het totaal tegenovergestelde van controlfreak in positieve zin is kunnen loslaten. Maar als dat doorslaat naar een negatief is dat geen intiatief nemen. En dat is dus weer de overste van organiseren. Visueel wordt het wat duidelijker.

kernkwadrant

Het klopt ook nog. Ik organiseer graag, maar moet meer leren loslaten. Thuis, op het werk, overal. Het is een beetje manager-eigen om overal bovenop te zitten, maar je moet ook kunnen delegeren, vertrouwen.

© Copyright 2016 - 2020 - LinDialoog