Hoewel ik vanochtend een aantal acties heb, heb ik inspiratie voor de eerste blog sinds 1,5 jaar. En hoewel mijn agenda vol is, is er een opleiding die ik supergraag wil volgen. Ik start vanavond. Pak die energie, surf erop!

Het is iets wat ik in mijn werk vaker terug hoor komen; ‘gaan waar de energie is’. Voor mij betekent dat: richt je daar op, waar mensen enthousiast over zijn. In algemene zin een prima strategie – mits dat aansluit bij je doel, natuurlijk.

Dit half jaar (tot half juni) heb ik het zakelijk heel erg druk. Zoals heel veel van mijn collega’s ook. Begin juni is er een groot congres waarbij we veel dingen willen laten zien. Hoe lastig dat soms ook is, want innovatie gaat juist ook om wat er nog aan gaat komen, wat we willen ontwikkelen. Met communicatie kun je dan een beeld schetsen, maar resultaten er nog niet altijd. En zijn niet altijd zichtbaar; soms gaat het bijvoorbeeld om data of digitaal management, goed beleid kunnen maken (dat aansluit op werkelijk gedrag).

Enfin; er ligt een enorme communicatie opgave dit halfjaar. Eentje die ik héél graag aan ga. Met alle drukte en stress die daarbij hoort.

Nou is er een cursus die ik al een tijdje op het oog had: communicatie en gedragsverandering. Bij de overheid is er steeds meer aandacht voor gedragsverandering – ook in smart mobility. Ik kreeg wel vaker een doel mee om gedrag te veranderen door mensen te informeren. Maar dat lukt natuurlijk vaker niet dan wel. Maar gedrag en psyche zijn wel onderwerpen die mij persoonlijk erg aanspreken.

Dus: ik wil die opleiding doen. De opleiding duurt van maart tot mei. Precies dan wanneer het zo druk is. Nou kan ik me daardoor laten weerhouden, maar ik heb juist nu heel veel energie. Ik kan daar ook in meegaan. Ik weet dat ik het een paar maanden bizar druk zal hebben – en dat is prima. Sterker nog, ik wil daarvan genieten.

Wie weet post ik pas over 1,5 jaar weer iets hier. (Veel vaker op Linkedin trouwens.) Wie weet volgende week weer. Wanneer ik zin heb, wanneer er energie is. Het lijkt me leuk jullie mee te nemen in mijn opleiding en werk de komende maanden. Die intentie is er, evenals de energie. Wie weet hebben jullie er nog wat aan. In ieder geval heb ik er zelf wat aan; het maakt mij veel meer bewust van de positieve energie.

© Copyright 2016 - 2020 - LinDialoog